Cukinija – bene vienintelė daržovė, kurią galima valgyti be apribojimų. Ji tinka visiems – sveikiems ir ligoniams, vaikams ir seneliams.

Mano mylimos sesutės neseniai atrastas receptas. Viskas prasidėjo nuo to, kad mama atnešė namo kelias cukinijas. Ir kaip visada, sukti galvą, ką su jomis daryti, teko man. Ačiū už pagalbą sesei. Mūsų sekmadieninis "pasikulinarinimas" davė nuostabių rezultatų. Štai ir nuostabaus cukinijų apkepo receptas:

1 vidutinio dydžio svogūnas
1 vidutinio dydžio morka
75 g tarkuoto fermentinio sūrio
110 g miltų
1 arb.š. kepimo miltelių
4 kiaušiniai
druskos, pipirų
Smulkintus svogūnus apkepinti gerai įkaitintoje keptuvėje, kol suminkštės, apie 5 minutes. Cukinijas smulkiai sutarkuoti ir nuspausti susidariusį skystį. Į cukinijas įmaišyti kepintus svogūnus, smulkiai tarkuotas morkas, sūrį, miltus, kepimo miltelius, kiaušinius, druską bei pipirus.
Paruoštą masę supilti į kepimo popieriumi išklotą kepimo formą. Kepti iki 180 C įkaitintoje orkaitėje apie 45 minutes, kol gražiai paruduos ir taps standus. Iškepus, leisti kelias minutes pastovėti ir praaušti, tuomet pjaustyti ir patiekti.
Paruoštą masę supilti į kepimo popieriumi išklotą kepimo formą. Kepti iki 180 C įkaitintoje orkaitėje apie 45 minutes, kol gražiai paruduos ir taps standus. Iškepus, leisti kelias minutes pastovėti ir praaušti, tuomet pjaustyti ir patiekti.
Kaip tik dabar šis gardumynas kepa mano orkaitėje, mmm.. :)))
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą